top of page
  • Writer's pictureLinda van den Burg

Dubbelportret!

Hoe leuk is dit dubbelportret als cadeau voor je ouders of opa&oma? Deze broer&zus kwamen bij mij in de fotostudio om dit mooie portret te maken!


Een dubbelportret: de kunst van het vastleggen van twee personen.


Dubbelportret is een unieke kunstvorm die de essentie van twee personen in één enkel beeld vastlegt. Of het nu gaat om een liefdeskoppel, ouder en kind, of twee goede vrienden, een dubbelportret biedt een intieme blik op de relatie tussen de geportretteerden. Het is meer dan alleen een foto; het is een verhaal, een momentopname van een bijzondere band. In deze blog duiken we dieper in de wereld van dubbelportretten en ontdekken we waarom deze vorm van fotografie zo speciaal is.


De magie van een 2in1 portret

Een 2in1 portret is een bijzondere manier om twee mensen samen te brengen in één beeld. Het mooie is dat het de unieke dynamiek tussen twee personen vastlegt. Een dubbelportret kan bijvoorbeeld:

  • De liefde tussen een stel benadrukken.

  • De band tussen ouder en kind laten zien.

  • De vriendschap tussen twee vrienden vastleggen.


Foto maken in de fotostudio

Een dubbelportret maken wij in de studio!


Tips voor het perfecte dubbelportret

Het maken van een dubbelportret vereist aandacht voor detail en een goede voorbereiding. Hier zijn enkele tips om het perfecte 2in1 portret te maken:


  • Kledingkeuze: Adviseer hen om kleding te dragen die goed bij elkaar past, maar niet te veel afleidt van hun gezichten. Denk bijvoorbeeld aan een zwart shirt met dezelfde ronde hals.

  • Poseren: Geef duidelijke instructies over hoe ze moeten poseren, maar laat ook ruimte voor spontane momenten.

  • Techniek: Zorg voor de juiste belichting en gebruik een lens die geschikt is voor portretfotografie.

Met deze tips zorg je ervoor dat het dubbelportret een blijvende herinnering wordt.


Laat je dubbelportret stralen

Een dubbelportret is een prachtige manier om de band tussen twee mensen vast te leggen. Of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon op zoek bent naar een bijzonder cadeau, een dubbelportret is altijd een goede keuze. Wil je meer weten over de mogelijkheden of een afspraak maken voor een fotoshoot? Neem vrijblijvend contact met mij op!

Met een dubbelportret leg je niet alleen een moment vast, maar ook de emoties en connectie tussen twee mensen. Het is een kunstvorm die zowel tijdloos als persoonlijk is, en een waardevolle toevoeging aan elke fotocollectie. Dus waar wacht je nog op? Laat je inspireren en creëer een onvergetelijk dubbelportret!

12 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page