top of page
  • Writer's pictureLinda van den Burg

Dubbelportret broer en zus!

Laatst kwam Aniek met haar broer naar de studio voor een dubbelportret, oftewel een 2 in 1 portret. Je kan een dubbelportret zo echt maken als je zelf wilt. Natuurlijk is ieder gezicht niet hetzelfde, de kaaklijn, de ogen, de mond, de neus, het lijnt niet allemaal gelijk met elkaar op. Vind je dit wel mooier voor het beeld, dan kan je hier altijd naar vragen!


Dit dubbelportret is natuurlijk een origineel cadeau voor je ouders!
Dubbelportret: twee personen vereeuwigd in één kunstwerk

Een dubbelportret is een unieke manier om twee personen samen te vereeuwigen in één kunstwerk. Deze bijzondere vorm van portretkunst biedt een prachtige gelegenheid om de band tussen twee mensen vast te leggen. Of het nu gaat om geliefden, familieleden of goede vrienden, een dubbelportret vertelt een verhaal dat verder gaat dan een gewone foto. In dit verhaal duiken we dieper in de wereld van het dubbelportret, ontdekken we de verschillende stijlen en technieken, en laten we zien waarom deze kunstvorm zo bijzonder is. Lees verder om te ontdekken hoe jij ook een prachtig dubbelportret kunt laten maken dat jouw dierbare relatie voor altijd vastlegt.


De kracht van een 2in1portret

Een 2in1portret, ook wel bekend als dubbelportret, heeft een unieke kracht om relaties en emoties vast te leggen. Door twee personen samen in één kunstwerk te plaatsen, ontstaat er een dynamiek die je niet snel in andere portretten ziet. Het vertelt niet alleen het verhaal van twee individuen, maar ook van hun onderlinge verbondenheid.

Bij het maken van een 2in1portret let de fotograaf op verschillende aspecten:

  1. De compositie: hoe de twee personen ten opzichte van elkaar gepositioneerd zijn

  2. De uitdrukkingen: hoe de gezichtsuitdrukkingen elkaar aanvullen of contrasteren

  3. De achtergrond: hoe deze bijdraagt aan het verhaal van de geportretteerden


Verschillende stijlen voor je 2 in 1 portret

Als je besluit een 2 in 1 portret te laten maken, heb je de keuze uit verschillende stijlen en technieken. Elke stijl brengt zijn eigen sfeer en uitstraling met zich mee, waardoor je het dubbelportret perfect kunt afstemmen op de persoonlijkheden van de geportretteerden.

Enkele populaire stijlen voor een dubbelportret zijn:

  • Realisme: Een zeer gedetailleerde weergave die de werkelijkheid zo nauwkeurig mogelijk nabootst

  • Bij realisme: Je laat de gezichten op elkaar overlopen waardoor het 1 gezicht lijkt7 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


bottom of page